Gemeente lanceert Erfgoedplatform

Geen categorie

Bent u geïnteresseerd in het erfgoed van Katwijk en wilt u kennis delen en samenwerken met anderen om initiatieven rondom erfgoed van de grond te krijgen? Kom dan dinsdagavond 9 april naar de startbijeenkomst van het Erfgoedplatform. Om 19.30 bent u van harte welkom in de Burgerzaal van het gemeentehuis (inloop vanaf 19.00 uur). Aanmelden kan uiterlijk tot 6 april via .

Het Erfgoedplatform is een plek waar organisaties, ondernemers, inwoners en de gemeente informatie en kennis kunnen delen over het erfgoed van Katwijk. “Ik ben erg blij om met deze bijeenkomst het Erfgoedplatform officieel te kunnen starten. Door samen te werken met andere geïnteresseerden kunnen we ideeën laten uitgroeien tot mooie initiatieven. Allemaal met hetzelfde doel: het versterken van de historische identiteit van onze gemeente”, aldus wethouder Jacco Knape.

Er zullen regelmatig bijeenkomsten worden georganiseerd door het Erfgoedplatform. Daarnaast worden initiatieven ontwikkeld en uitgevoerd. Hierbij wordt steeds een koppeling gezocht met maatschappelijke doelstellingen op het gebied van samenleving, cultuur, economie, toerisme en omgevingskwaliteit. Naast bijeenkomsten wil de gemeente ook graag online met geïnteresseerden ideeën over erfgoed uitwisselen. Tijdens de startbijeenkomst wordt samen met de aanwezigen bekeken hoe dit vorm te geven.

Bron: Gemeente Katwijk

Meer nieuws